Det store spørgsmål: Hvilket slyngevugge stativ skal vi vælge?

Har i, eller tænker i på at anskaffe jer en slyngevugge i nærmeste fremtid? Så er i landet i samme båd som tusindvis af andre danskere. En slyngevugge er et fantastisk redskab, som virkeligt har vundet indpas blandt danskerne i de sidste par år – og med rette. Det giver alle i husstanden en bedre søvn, det kan afhjælpe kolik, få jeres baby til at slappe af og giver mor og far to hænder fri til alle de andre ting der skal laves mens baby sover trygt. Det kan være en meget stor hjælp at have en slyngevugge, men inden i anskaffer jer en, så tænker i sikkert; hvilket brand skal jeg vælge, med eller uden motor, og hvilket stativ til slyngevugge? Der er mange spørgsmål når man skal erhverve sig sådan en, og det er netop sidstnævnte dette indlæg kommer til at handle om – hvilket stativ til slyngevugge skal i vælge?

 

  1. Så vidt muligt gå efter et stativ af samme brand. De respektive brands opsætning (som inkludere slyngevugge stativ, motor og vugge) er udviklet, produceret og godkendt med henblik på at sættes op sammen. Derfor anbefaler vi, at man holder sig til ét brand. Det er dog ikke en absolut nødvendighed, men klart at anbefale. Faktisk har det tyske brand Nonomo en disclaimer, som siger at fralægger sig alt ansvar ved brug af stativer fra andre brands.

 

  1. Vælg et stativ der dækker jeres behov (tvillinger?). Hvis i venter, eller har fået tvillinger så stort tillykke! Nu skal i vælge det rigtige stativ til jeres slyngevugge, for ikke alle stativer er godkendt eller anbefalet til en tvillingevugge. I øjeblikket er det faktisk kun muligt at benytte sig af et “Design” stativ til slyngevugger fra Nonomo, hvis man vil have en tvillingevugge i et stativ. Alternativet er et loftophæng, som er knap så mobilt men velegnet til tvillingevugger.

 

Ellers adskiller stativerne sig på f.eks. vægt, robusthed og design. Membantus stativ til slyngevugge er det mest robuste og kilomæssigt tungeste, mens Moonboons er et letvægts slyngevugge stativ, som er rigtigt nemt og praktisk at tage med på farten.

 

  1. Pris niveauet skal også passe – for selvom det ikke er anbefalet, at man laver sin egen sammensætning af forskellige brands, så kan man sagtens gøre det. Der er mange penge at spare, hvis man vælger at gå med de lidt billigere alternativer, og helt ærligt så ligner de meget hinanden. F.eks. kan vi nævne, at det billigste stativ til en slyngevugge kan købes for 1099kr hos Babynohr, mens de dyreste stativ til din slyngevugge kan erhverves for 1895kr hos Moonboon – og så ligger alternativerne (Nonomo, Dayie, Membantu osv.) i det spænd i mellem.

 

Uanset hvilket stativ til slyngevugger i vælger, så er vi sikre på at i bliver tilfredse. Vi mener et stativ til slyngevugger er en vigtig investering, for det giver meget fleksibilitet ifht. hvor man kan tage hen, hvis ens barn er vant til f.eks. at falde i søvn eller sove lur i slyngevuggen, og samtidig kan man flytte sit slyngevugge stativ rundt i hele lejligheden/huset efter hvor det giver mest mening at den lille bliver puttet. Du kan læse meget mere om slyngevugger, stativer og vuggemotorer samt læse anmeldelser og meget mere på www.slyngevugge-guiden.dk – din guide til at give din baby en god søvn.