Akut ondt i tænderne søg tandlægevagt

Akut ondt i tænderne, så er det tandlægevagten du har brug for. Er det uden for normal åbningstid, kan du gå direkte til tandlægevagt, er det inden for normal åbningstid, er der mange tandlæger som tilbyder akut behandling. Flere steder kan du komme ind med det samme, andre steder giver de garanti for at du bliver behandlet samme dag.

Hvornår er det akut?

Det er akut, hvis du eksempelvis er faldet, eller på anden vis har fået dine tænder beskadiget. Knækkede og løse tænder bør tilses samme dag.

Det kan også betragtes som akut, hvis det pludseligt gør meget ondt i eller omkring en tand.

Hvornår er det ikke akut?

Et fald og dermed et slag på tænderne, kan både være akut og ikke akut. Føler du ikke, med det samme, behøv for tandlæge hjælp, kan du godt se tiden lidt an, og eventuelt bestille en tid til den følgende dag.

Har du let smerte i eller omkring en tand, kan det hurtigt blive værre. Men, det er endnu ikke akut, bestil derfor en tid til næste dag.

Besøg din tandlæge jævnligt

Jævnlige tandlæge besøg, hvert halve eller hele år, er ingen garanti for at du aldrig får ondt i eller omkring en tand, men det virker som forebyggelse. Rigtig mange af de større ting, som tandrods betændelse eller parodontose, kan forebygges.

Det er naturligvis et samspil, mellem din tandlæge og dig selv. du skal passe tænderne efter tandlægens anvisninger. Tandlægen undersøger dine tænder og giver dig disse anvisninger. Jævnlige besøg giver opdaterede anvisninger.

De jævnlige besøg kan også omfatte en grundig tandrensning, som igen er forebyggelse. Tandlægevagt er der ikke brug for, hvis du passer dine tænder efter tandlægens anvisninger, og besøger ham eller hende med jævne mellemrum.

Tandlægevagt er til alt hvad der er akut

Tøv ikke med at gå til din tandlægevagt, hvis der er opstået en akut skade på dine tænder. Er tænderne beskadiget eller løse som følge af et fald, eller på anden vis, er det meget vigtigt at de bliver tilset, så hurtigt som muligt, helst inden for samme døgn.