Understøt dit barns fysiske aktivitet med en legemåtte

Allerede fra en meget tidlig alder begynder børn at have et behov for at bevæge sig. Dette er der mange forældre, der lægger mærke til, og mange forældre vil også gerne understøtte dette behov. Jo mere, man kan støtte sit barn i at bevæge sig, jo mere har barnet mulighed for at udvikle sig motorisk.

I barnets helt tidlige udvikling har det dog en meget begrænset kontrol over sig selv, og det kan nogle gange være farligt for barnet at bevæge sig, fordi det kan falde eller komme til skade på andre måder.

Derfor kan det være en rigtigt god idé at anvende legemåtter til ens børn. En legemåtte er en stor og blød flade, som barnet kan lege rundt på, samtidig med at det er sikkert og trygt. Måtten dæmper stød, i tilfælde af, at barnet skulle falde eller banke en kropsdel ned i gulvet. Der findes legemåtter i et væld af forskellige designs, så man kan vælge en, man synes passer til sit barn, eller en, man bare synes er flot at se på.

Vælg den rigtige størrelse legemåtte

Der findes legemåtter i mange forskellige størrelser. Jo større en legemåtte du vælger, jo mere plads får dit barn at bevæge sig rundt på. Til gengæld kan det være svært at få en stor legemåtte til at passe ind i en lille stue, så det er vigtigt at være sikker på, at du har pladsen til det, hvis du gerne vil anskaffe dig en stor legemåtte. De lidt mindre legemåtter er også lidt lettere og smartere at transportere, så det kan være en god idé at have en mindre legemåtte, hvis du ofte skal have den med i en bil, når du skal besøge familie og venner.