Hvilke typer pusleborde kan du vælge imellem?

Når dit barn er på vej, og der ikke er længe igen, så er det vigtigt at være forberedt med et godt puslebord. Her i artiklen kigger vi på, hvilke pusleborde der findes på markedet.

 

Du kan altid få inspiration til pusleborde ved at følge linket, hvis du ønsker at vide mere.

 

Puslekommode

Denne type af puslebord kan laves om til en kommode, når dit barn har vænnet sig fra at bruge bleer. Det har den store fordel, at du ikke kun køber et puslebord, men også et møbel, som er fremtidssikret, og som du kan bruge mange år fremover, enten på børneværelset eller i resten af indretningen.

 

Væghængt puslebord

Fordelen ved denne type puslebord er, at du kan hænge den på steder, hvor pladsen er trang. Derfor kan denne type af puslebord være ideel, hvis du bord i en lille lejlighed. Ulempen er dog, at bordet kun kan bruges til at skifte bleer på baby med. Men du kan altid prøve at give bordet videre til andre i familien eller en dag at sælge bordet i Den blå Avis, når dit barn ikke bruger ble mere. Du bør overveje at kigge efter et puslebord, som er fremstillet af metal. Denne type af væghængte pusleborde er nemlig ideelle til vådrum i stedet for pusleborde af træ.

 

Puslebord med badekar

Denne type af puslebord ses ikke så meget på markedet. Dog har det den store fordel, at du nemt kan lave puslebordet om til et lille badekar til dit barn. Så slipper du for, at baby skal bades i håndvasken eller i badekarret. For her er der både nogle hygiejniske og sikkerhedsmæssige overvejelser.

 

Puslebord med hjul

Hvis du har behov for at flytte dit puslebord, kan det være fordelagtigt at investere i et bord, som har hjul monteret. Derved vil du være meget nemt kunne rulle dit puslebord rundt til andre lokaler og værelser i din bolig. Denne type af puslebord kan enten være en kommode eller et egentligt fuldt specialiseret puslebord. Jo lettere bordet er, desto nemmere er det at flytte rundt på. Når det er sagt, så bliver bordet mindre robust, når vægten reduceres.

 

Hvor puslebordet skal sættes op i dit hjem afhænger af nogle af de ting, som vi har set på her i artiklen, bl.a. ift. vådrum og mobilitet. Du kan også vælge at sætte puslebordet op inde på børneværelset, eventuelt ved siden af jeres slyngevugge. For nyttige fif omkring indretningen af børneværelset og brug af slyngevugge i dit hjem, så kan du eventuelt også vælge at tage et kig her på siden. Denne type af vugge er nemlig blevet meget populær i løbet af den senere årrække. Du kan sagtens indrette børneværelset med begge typer af møbler!