Sådan får du sunde tænder

Her i artiklen ser vi nærmere på nogle gode råd til, hvordan du kan få sunde tænder, eller hvordan du kan vedligeholde dine i forvejen sunde tænder. Dertil kommer vi også med en anbefaling til en dygtig tandlæge, som kan rådgive endnu mere om sunde tænder.

Du kan se mere om sunde tænder på ntand.dk, der er professionelle og kompetente tandlæger. De vil kunne rådgive om ethvert spørgsmål, komplikation eller problem med dine tænder, og sikre at du får sunde tænder igen. Se mere her.

I det følgende har vi set nærmere på nogle gode råd til sunde tænder, som du med fordel kan gøre brug af, så du selv igen kan få sunde tænder, eller kan bibeholde og vedligeholde dine i forvejen sunde tænder.

Få et regelmæssigt tandeftersyn

Noget af det vigtigste du kan gøre for at få eller holde sunde tænder er, at sørge for at få et regelmæssigt tandeftersyn. Her vil en tandlæge tjekke efter huller, skader, betændelse og andre komplikationer og skader, inden de når at udvikle sig og gøre for meget skade.

Brug tandpasta med fluor

Du bør bruge tandpasta med fluor da tandpasta med fluor, er bedre til at holde bakterier væk fra din mund og tænder. Et bruge tandpasta med fluor i hverdagen er derfor meget anbefalelsesværdigt. Husk kun at spytte ud og ikke at skylle munden efter at have børstet tænder, og husk dertil at være grundig med din tandbørstning, og at få børstet på alle dine tænder.

Børst dine tænder minimum 2 gange om dagen

Du skal som minimum børste dine tænder to gange dagligt. Først om morgenen og igen om aftenen inden du går i seng. Du kan derudover med fordel også børste dine tænder, efter at have spist og drukket. På den måde får du fjernet madrester og syrligt indhold fra dine tænder.

Brug tandtråd

Tandtråd er det perfekte middel til at komme ind mellem tænderne, og få fjernet rester og lignende som en tandbørste vil have sværere ved. Tandstikker er også et godt middel, men tandtråd er mange gange det nemmeste og bedste.

Hvis du sørger for at at gøre brug af disse ovenstående råd, og sørger for at gå til tandlæge regelmæssigt til tandeftersyn, vil du kunne få sunde tænder på ingen tid. Dette var blot nogle af de mange gode råd om sunde tænder, som du med fordel kan gøre brug af. Der findes mange flere gode råd, men disse er nogle rigtig gode at tage udgangspunkt i.