Sådan får du action tilbage i soveværelset efter at have fået en baby

I de første uger og endda måneder efter fødslen er sex sandsynligvis ikke en prioritet, og det er helt i orden. Din krop har brug for tid til at hele, uanset om du fik et kejsersnit eller en vaginal fødsel. Desuden kan det være en udfordring at få lysten igen, da du sandsynligvis bruger det meste af din energi på din nyfødte.

 

Hvis du ønsker at få gang i den igen i dit soveværelse, kan du overveje at bruge følgende tips. Du kan også finde inspiration og hjælp til at få lysten tilbage til sex, ved at besøge https://privateplay.dk.

Begynd at træne

Undervurder aldrig fordelen ved motion. Motion genopliver din krop og gør dig både mentalt og fysisk klar til dine eskapader i soveværelset efter fødslen. Du kan starte med at udføre Kegel, en aktivitet der kan hjælpe sex til at føles mere behageligt, da det hjælper med at øge blodgennemstrømningen, fremmer heling, og forbedrer muskeltonus i bækkenbunden.

Kom i den rette stemning

Efter en fødsel kan det være en udfordring at få lysten tilbage til sex. Men du behøver ikke at haste det. Begynd gradvist. Inddrag din partner i enhver aktivitet, der kan få dig opildnet. Dette kan omfatte seksuelt forspil, oral stimulering, kys, massage osv. Disse aktiviteter kan sætte stemningen for dig og din partner, og være medvirkende til en stigende lyst til sex.

Brug glidecreme

Du kan have brug for glidecreme når du vil have sex efter fødslen. Det skyldes at en vagina efter en fødsel normalt er tør, og din krop har brug for tid til at omstille sig igen. Sørg for at du vælger en vandbaseret glidecreme. Undgå glidecreme med en oliekomponent, da det kan irritere følsomt væv og beskadige kondomer.

Prøv nye sexstillinger

For at krydre tingene mellem dig og din partner kan du prøve nye sexstillinger som f.eks. den omvendte cowgirl-stilling. Det vil give jeres sexliv en ny dimension, og gøre det mere spændende for dig og din partner.

Skab tid til at være sammen

Selv om ansvaret kan være overvældende, så prøv at få noget tid alene med din partner. Prøv desuden at konversere med din partner og fortælle ham/hende, hvordan du virkelig har det med visse ting, og hvilke ting du har lyst til.